Boekingen:

e-mail info@dewelstand.nl

Activiteiten

Wat is er te doen vlakbij de boerderij

Arrangementen

Bekijk wat De Welstand voor u kan organiseren.

Outdoor activiteiten

Wandelen

Er is veel ruimte om de boerderij, met mooie plekjes in de buurt. Maak eens een wandeling. Een wandeling die je makkelijk vanuit de Welstand kan lopen is de Pingjumer Gulden Halsband, Een prachtige tocht over de oudste dijken van Friesland door een gebied met een rijke cultuurhistorie.

Buitensport

  • kaatsveld   |   jeu de boules   |   hardcourt tennisbaan   |   basketbalveld   |   voetballen met de locals.
  • » Gratis te beoefenen in Pingjum - (Route (2min)

Het land van terpen en oude dijken

Ontdek de geschiedenis van Friesland

Een landschapsgids met leraarachtergrond laat u het landschap ontdekken. Hij neemt u mee door de geschiedenis en het landschap. Een unieke ervaring!

Als gast van de Welstand kunt u dit goedkoper aanvragen:

  • De kosten zijn € 4,- pp met een maximum van € 80,- per groep.
  • Maximale groepsgrootte 25 mensen. Kan ook met 2 groepen na elkaar, dan wordt de prijs voor de tweede groep € 50,-.
  • De lengte van de wandeling is anderhalf tot twee uur.
  • Je kan afsluiten met koffie en taart (aparte prijs) na de wandeling..

Reserveer via Jos: info@dewelstand.nl


Paardrijden

Bij de buren kunnen kinderen paardrijden en een pony verzorgen. Het is ook mogelijk om je eigen paard mee te nemen naar De Welstand.

stalreitsma.nl


Varen

Vaartocht of Rondvaart bij Nauta.

Houdt u van lekker luieren en de natuur? Gelegen tussen Leeuwarden en Harlingen, op een steenworp afstand van Franeker, kunt u een ongedwongen, rustige dag op de binnenwateren van het Friese platteland mee te maken.

Een dag op het water werkt zeer ontspannend en is zeer geschikt als personeelsuitje, mede voor het bevorderen van het groepsgevoel. Ook familiefeestjes op en aan het water worden zeer gewaardeerd. De vaartochten Franeker zijn perfect te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het Koninlijk Planetarium. Vraag het bij Nauta, zij helpen graag.

nautabotenverhuur.nl/

Tochtje met de chillboot?

Vanuit Harlingen knalt u meteen over het heilige water van de Elfstedentocht het echte Friesland binnen. Door natuurgebied het Hegewiersterfjild, langs en door dorpjes waar je kunt aanmeren voor een hapje of een drankje. Maar u zult vooral genieten van de rust en de ruimte om je heen, lekker wegdromen en je niet meer druk maken om de hoogte van je pensioen.

ouweseun.nl/


Een bezoekje aan de "Ferskaat"

De wandeling met Ferskaat was prettig maar winderig. De ontvangstruimte was leuk met een oude kerkbank en een harmonium. Eerst kregen we uitleg van Marry over het ontstaan en de ontwikkeling van de kwekerij. Daarna een wandeling door de tuin met leuke uitleg. Zelfs de niet tuinliefhebbers vonden het leuk!

Het huis wat hij gebouwd heeft als retraitehuis was bijzonder. Actieve, aardige man met goede vriendelijke uitstraling. Hij vertelde ook nog dat hij voor luchtwarmte koos en jij voor aardwarmte.

Na de wandeling, koffie en fristy voor de jongste van 3 jaar. Daarna een flinke wandeling van de Halsbân. Het waaide wel erg hard. Sommige vrouwen werden geflankeerd door sterke mannen... Voldaan en uitgewaaid kwamen ze weer op de Welstand aan.

Dit tripje is in ieder geval voor tuin/natuurliefhebbers aan te bevelen.

www.ferskaat.nl (Pingjum)


Fietsen

Vissen

Je kunt goed vissen rondom De Welstand. Deze vis is gevangen in de lente van 2013 in de Witmarsummer vaart. Voor een juiste omgang met de vissen, kan je hier wat tips lezen.


Indoor activiteiten

  • Hightea / afternoontea / lunch / barbecue
  • Een mooie locatie voor al uw feesten / uitjes
  • Workshops op groen- en tuingebied
  • » www.denijetrije.nl (De Nije Trije - Pingjum - Route (4 min))

Toeristen informatie

beleeffriesland.nl
touristinfofryslan.nl